Ravintola Sipuli on Suomen vanhin baari

post thumb
Ravintolat
by Tarja/ on 04 May 2023

Ravintola Sipuli on Suomen vanhin baari

Ravintola Sipuli on Suomen vanhin baari ja sen historia kiinnostaa monia ihmisiä. Ravintolan tarina alkoi vuonna 1827, kun se perustettiin Helsingin keskustaan. Ravintola on muuttanut useita kertoja sijaintiaan ja sen nykyinen paikka on Eteläranta 16. Ravintolan rakennus ja sisustus ovat ainutlaatuisia ja historiallisia piirteitä on säilytetty vuosikymmenten ajan.

Tiesitkö, että:

• Ravintola Sipuli oli aikanaan Helsingin kaupungin virallinen pormestariravintola, jossa kaupungin pormestari tapasi tärkeitä vieraita.
• Ravintolan aikaisempi nimi oli Ravintola Bröijer, jonka nimi muutettiin Sipuliksi vuonna 1912.
• Ravintolan sisäpihalla sijaitsee myös vanha kaivo, joka on peräisin 1700-luvulta ja joka on säilytetty osana ravintolan arkkitehtuuria.

Suomen vanhin baari on palvellut tärkeitä henkilöitä

Ravintolassa on vaikuttanut monia henkilöitä sen historiassa, kuten perustaja August Stenius ja monet omistajat. Ravintolan asiakaskuntaan ovat kuuluneet useat eri merkkihenkilöt, kuten Eino Leino ja Jean Sibelius. Ravintolassa on myös järjestetty monia legendaarisia tapahtumia, kuten kuuluisien henkilöiden vierailuja ja merkittäviä juhlia.

Suomen vanhin baari, ravintola Sipuli, on vaikuttanut merkittävästi paikalliseen yhteisöön ja kulttuuriin. Se on ollut paikka, jossa on kohdattu ihmisiä ja luotu verkostoja. Ravintolassa on myös järjestetty monia kulttuuritapahtumia ja se on edelleen suosittu kohtaamispaikka. Se voisi hyvin lukeutua Suomen parhaat ravintolat -listalle vielä tänäkin päivänä.

Ravintola Sipulin ruoka- ja juomatarjonta

Ravintola Sipulissa tarjoillaan perinteistä suomalaista ja skandinaavista ruokaa modernilla twistillä. Ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja käytössä on paljon paikallisia ja sesongin mukaisia raaka-aineita. Esimerkiksi voit nauttia Sipulin savulohikeittoa, kuhaa kermakastikkeessa tai karitsanpotkaa. Lisäksi ravintolassa on tarjolla runsas valikoima erilaisia pizzoja, hampurilaisia ja salaatteja.

Ravintola Sipuli on tunnettu myös laajasta viinivalikoimastaan, joka sisältää niin klassisia kuin modernimpia viinejä eri puolilta maailmaa. Lisäksi ravintolassa on hyvä valikoima erilaisia oluita ja muita juomia.

Ravintola Sipulin tunnelmallisessa baarissa voit nauttia myös cocktaileja tai lasin hyvää viskiä tai konjakkia. Ravintolassa on myös mahdollista tilata alkoholittomia juomia ja erikoiskahveja.

Kaiken kaikkiaan Ravintola Sipulin ruoka- ja juomavalikoima on monipuolinen ja laadukas, ja siellä on tarjolla vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Yhteenveto: Suomen vanhin baari

Kaiken kaikkiaan Ravintola Sipuli on Suomen baarikulttuurin merkittävä osa ja sen historia on jännittävä ja vaikuttava. Ravintola on yksi Helsingin suosituimmista baareista, joka houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Sen ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja historia tekevät siitä erityisen paikan, joka kannattaa ehdottomasti kokea itse paikan päällä! Jos haluat lukea lisää mielenkiintoisista ravintoloista, kannattaa ottaa Armas seurantaan.