Lahden Parhaat Ravintolat Pähkinänkuoressa

post thumb
Ravintolat
by Tarja/ on 17 Jun 2022

Lahden Parhaat Ravintolat Pähkinänkuoressa

Lahti on kaupunkina upea ja siellä on mahdollista harrastaa laidasta laitaan eikä huono asia ole myöskään satama, josta voi lähteä risteilylle. Leppoisaan kaupunkiin kuuluvat myös miellyttävät ruokapaikat ja Lahden parhaat ravintolat pärjäävät vertailuissa monille muille kaupungeille todella kiitettävästi. Emme voi luetella kaikkia mukavia ja viihtyisiä ravintoloita, mutta otetaan tähän sellainen pieni kattaus siitä, mitä kaupunki tarjoilee. Ruoka on hyvää ja yrittäjät ahkeria, eikö siitä ole hyvä lähteä liikkeelle?

Vesijärven Sataman Tarjonta

Lahden parhaat ravintolat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä vaan käymme niitä läpi täysin epämääräisessä järjestyksessä. Jätämme myöskin Lahden baarit rauhaan, joten suunnistamme ensin Vesijärven satamaan. Sieltä on hyvä aloittaa, koska alueelta löytyy useampia mukavia ruokapaikkoja. Kahvila Kariranta ei ole mikään ruokaravintola, mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka, jos tekee mieli kaupungin parhaita ja herkullisimpia leivonnaisia. Paikka on avoinna ympäri vuoden.

Ravintola Lokki on yksi mielenkiintoisimmista paikoista Lahden parhaat ravintolat -listalla. Se on sijainnillisesti Teivaan satamassa ja tarjoilee yhtä lailla lounasbuffettia ála cartea kuin pizzoja, mutta tiloissa voi pitää myös hyvinkin erikokoisia juhlia sekä pitopalvelu palvelee kotona järjestettäviä juhlia maukkailla tarjottavilla.

Sibeliustalossa majaansa pitävä ravintola Lastu tarjoilee maittavaa lounasta arkisin. Viikonloput se on kiinni, mutta mikäli tapahtumia on alueella, niin silloin ravintola palvelee asiakkaitaan. Lisäksi silloin tällöin on mahdollisuus saada herkullista brunssia. Näistä tapahtumista ravintola tiedottaa tarkemmin omilla sivuillaan.

Jos etsit rentoa ruoka- ja seurusteluravintolaa, niin sellainen on puolestaan Kokka Bistro & Bar. Baarista on muodostunut hyvin olohuonemainen ja ruokailijat saavat nauttia rauhallisemmasta osasta. Tiloissa voi myös järjestää juhlia, joten tämä paikka on myös monipuolinen. Lounas- ja viinilistat ovat hyvin monipuolisia, joten tätä paikkaa voi suositella sekä paikalliselle että satunnaiselle matkailijalle.

Lahden Parhaat Ravintolat Bistro Popot Ja Roux

Makuasioista voi aina kiistellä, mutta Bistro Popot on tehnyt listastaan hyvin rentoa ja konstailematonta, ainakin omien sanojensa mukaan. Ruoka voi olla klassista, mutta joihinkin annoksiin on saatu ripaus tai vähän enemmänkin trendejä sekä moderneja makuja maailmalta. Paikallisuus on suosiossa etenkin raaka-aineiden osalta, joten suunnaksi voi ottaa keskustan ja Rautatienkadun.

Ravintola Roux ruokaravintola, joka todellakin tunnetaan siitä, että ruoka on hyvää ja viinit ovat laadukkaita. Se on onnistunut luomaan hyvän tunnelman eikä se ole myöskään jäänyt huomaamatta. Gastronomisen Seuran valinta Vuoden Ravintolaksi vuonna 2016 ei varmasti ollut mikään erehdys. Hyvän tunnelman aistii jo kävellessään sisään. Tämäkin ravintola löytyy Rautatienkadulta. Hyvät viinit ovat vähän samanlainen löytö kuin kunnollinen kasino monien joukosta.

Parasta Pizzaa Tai Mehukkaita Pihvejä

Mamma Mariaa ei voi sivuuttaa olankohautuksella eikä ohi kävellen vaan tähän ravintolaan on poikettava, jos rakastaa italialaista ruokaa. Laadukasta ruokaa on ollut tarjolla jo vuodesta 1995, joten kokemusta omaava keittiö on tämän ravintolan tärkeintä antia. Pizzat ovat suosittuja ympäri Suomen, joten listan jatkeeksi voi hyvin lisätä Mamma Marian. Pizzan lisäksi tarjolla on myös viikoittain vaihtuva lounaslista sekä tietenkin ála carte.

Kun jo pääsimme italialaisten herkkujen äärellä, on hyvä mennä tutkimaan, mitä Mariankadun El Torossa on tarjolla. Tämä espanjalaishenkinen ravintola sopii erinomaisesti hyvän pihvin ystäville sekä asiakkaille, jotka rakastavat välimeren herkkuja. Ravintola on toiminut jo vuodesta 1981, joten se on kulkenut melkoisen pitkän matkan lahtelaisten sydämiin. El Toron valikoimat ovat täynnä maittavia herkkuja sekä hyvää viiniä. Eikä Lahden parhaat ravintolat lopu edes tähän, vaan tämä oli oikeastaan vasta pieni raapaisu pinnalta.