Kun kahvi säilytetään kotona papuina ja jauhetaan varta vasten jokaiselle kupilliselle erikseen juuri ennen suodatusta, jää kahvijauheeseen moninkertainen määrä makuun vaikuttavia ainesosia verrattuna valmiiksi jauhettuun, avattuun kahvipakettiin. Kahvi on takuulla tuoretta. Siksi vastajauhetuista kahvipavuista syntyy aromikkain kahvijuoma.sitä paitsi, kun kahvin valmistaminen aloitetaan pavuista, voit hankkia ja sekoittaa eri maiden kahveja sekä eri paahtoja keskenään. Näin kahvihetkiin saa enemmän vaihtelua.wmf stelio -kahvimyllyssä on 17 jauhatusastetta kahvin eri valmistustapoja varten, hienosta espresso- ja suodatinjauhatuksesta karkeaan pressopannujauhatukseen. Esimerkiksi espresson valmistusprosessi on erittäin lyhyt, noin 25 sekuntia ja tässä ajassa pieneen vesimäärään on tarkoitus uuttaa kahvijauheesta mahdollisimman paljon makua. Nyrkkisääntö tässä on, että mitä lyhyemmän aikaa kahvijauhe on kosketuksissa kuuman veden kanssa, sitä hienompaa sen tulee olla. Toki kahvin maku ja